Λίγα λόγια για την ιστορία
του κτήματος…

Όλα ξεκίνησαν το ’71, όταν η αγάπη της οικογένειας για τη φύση και τα άλογα, τους οδήγησε να αγοράσουν τα πρώτα στρέμματα του σημερινού κτήματος στο Κορωπί.

Λίγο αργότερα έχτισαν το σπίτι τους, παράλληλα με τους στάβλους που θα φιλοξενούσαν άλογα της οικογένειας, αλλά και φίλων τους. Άλογα αθλητές ή άλογα που βγήκαν στη ‘’σύνταξη’’, και οι ιδιοκτήτες τους δεν ήθελαν να τα αφήσουν, βρήκαν ένα νέο σπιτικό, όπου φροντίζονταν και περιπλανιόντουσαν στους καταπράσινους κήπους του κτήματος.

ippostasio (2)

Λίγα χρόνια αργότερα ένα μεγάλο πάρτι της οικογένειας Μεϊμαρίδη έγινε η αφορμή για την δημιουργία του κτήματος: «Το Ιπποστάσιο». Ήταν τότε που η οικογένεια αποφάσισε να μοιραστεί το σπίτι της και τους κήπους του, με ζευγάρια που αναζητούν ένα ξεχωριστό κτήμα για να πραγματοποιήσουν το γάμο τους ή τη βάπτιση του παιδιού τους.

Σήμερα το κτήμα Ιπποστάσιο μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση, είτε καλοκαιρινή είτε χειμερινή, καθώς διαθέτει και μια από τις ωραιότερες αίθουσες στα Μεσόγεια.

ippostasio (4)
logo-ippostasio

Έχουμε δει ευτυχισμένα ζευγάρια να παντρεύονται στο κτήμα Ιπποστάσιο τα τελευταία 25 χρόνια και υπερηφανευόμαστε για την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Ο εξωτερικός χώρος

Πρόκειται για έναν τεράστιο κήπο όπου η φύση έχει πραγματικά την τιμητική της σε κάθε γωνιά του. Με δύο λέξεις μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός ο χώρος: χρώματα και αρώματα!

Ο κήπος αυτός διαχωρίζεται σε διαφορετικά επίπεδα και μικρότερους χώρους, όλα πλαισιωμένα από κυπαρίσσια, ελιές, ευκαλύπτους, βουκαμβίλιες, τριανταφυλλιές και πολλά άλλα φυτά! Έτσι νιώθετε την ιδιαιτερότητα της κάθε στιγμής σε μια εκδήλωση!

Η υποδοχή των προσκεκλημένων γίνεται σε ένα πρώτο κηπάριο με τα ανάλογα έπιπλα, όπου προσφέρεται ένα ποτό καλωσορίσματος

ippostasio eksoterikos xoros

Στο ίδιο επίπεδο, δίπλα, βρίσκεται και η πισίνα περιτριγυρισμένη από λουλούδια και δέντρα. Ενώ λίγα μόλις μέτρα από τον κήπο υποδοχής βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης το οποίο προσφέρεται για την τέλεση του μυστηρίου γάμου και βάπτισης.

Κατεβαίνοντας λίγα πέτρινα σκαλάκια βρίσκεται ο κυρίως χώρος της δεξίωσης ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 400 άτομα και είναι επίσης μέσα στο πράσινο, ενώ διαθέτει Bar για cocktails και ποτά και άνετη πίστα χορού για στιγμές γεμάτες χαρά.

aithousa ippostasio

Η Αίθουσα

Απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον, ευρίσκεται μια από τις πιο ευρύχωρες και πολυτελείς αίθουσες της Αττικής.

Συγκεκριμένα, η 610 τετραγωνικών αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 500 άτομα. Είναι χαρακτηριστική για το ύψος της οροφής της το οποίο προσδίδει μια επιπλέον αίσθηση άνεσης, αλλά για και το σταυροειδές σχήμα της το οποίο επιτρέπει την θέα όλων προς το κέντρο. Κυριαρχούν τα φυσικά υλικά, οι γήινες αποχρώσεις ενώ η διακόσμηση της είναι εμπνευσμένη από την Ιππασία.

Εντός της αίθουσας υπάρχει χώρος για το ποτό καλωσορίσματος, σαλόνι με το τζάκι και παρά το μέγεθος της ξεχωρίζει για την αίσθηση ζεστασιάς που κυριαρχεί.

Εξωτερικά βρίσκεται η βεράντα, με απρόσκοπτη θέα αλλά και με θέα προς τον στίβο όπου ιππεύονταν άλογα και ενίοτε (αναλόγως συνθηκών) μπορείτε να δείτε κάποια ελεύθερα.

Διαμορφώνεται δε ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης (γάμος, βάπτιση, εταιρική εκδήλωση, δεξίωση) για να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.